Nieuwsbrief Action Kenpo Karate Herselt - december 2019

 

Komende week gaan we de laatste trainingsweek in van 2019. Daarna start de kerstvakantie, waar er helaas geen training is voorzien. De eerste trainingen starten weer op dinsdag 7 januari en donderdag 9 januari.

Even een terugblik op 2019 en een blik op 2020.

Curriculum

Halverwege dit jaar is onze club overgestapt op een ander curriculum, wat voor de jeugd beter te verwerken is. Voor de volwassen is het systeem licht aangepast, zonder al te veel impact. Elk lid heeft nu ook een boekje, waarin de technieklijsten terug te vinden zijn. Blijkt dat het boekje weg is, kan deze altijd nog gedownload worden via de site nadat er aangemeld is.

 

Wedstrijden en seminars

Dit jaar hebben we deelgenomen aan het Open Belgisch karate kampioenschap ik Tongerlo en het Europees kampioenschap kenpo karate in Utrecht. Bij beide kampioenschappen hebben we met een bescheiden team onze club op de kaart gezet. Degenen die deel hebben genomen, zijn een ervaring rijker die niet meer afgepakt kan worden.

Ook in 2020 gaan er weer kampioenschappen en seminars komen, die interessant kunnen zijn voor onze club. Dus noteer alvast de datums:

  • Zaterdag 7 maart 2020: Open Belgische karate kampioenschap (sparren/forms) -> Tongerlo
  • 24 - 26 april: Britsh Kenpo Camp -> Exeter (UK)
  • 8 - 10 mei: Internationaal trainingskamp -> Denemarken
  • Zaterdag 24 oktober 2020 (onder voorbehoud): Europese kampioenschappen Kenpo Karate -> Utrecht (Nederland)

   

Paassportkamp Karate 2020

De gemeente Herselt heeft ons gevraagd of we in de tweede week van de paasvakantie een karatekamp kunnen organiseren en wel van 14 tot en met 17 april tussen 9:00-12:00. De leeftijdsgroep is 1e tot en met 6e leerjaar. Het zal een soort weerbaarheids/assertiviteitskamp worden, waarin we onder andere enkele kenpo technieken en oefeningen gaan aanleren. De groep zal bestaan uit ongeveer 20 à 25 kinderen. Deze groep in mijn eentje bezig houden wordt wat veel. Het zou tof zijn mocht je kunnen/willen assisteren. Die dagen train ik dan zonder kenpo pak, maar wel met kenpo T-shirt om de drempel wat te verlagen. Ik zoek dus een 5-tal helpers die 14 of ouder zijn. Mocht je dan voltijds of deeltijds kunnen helpen, geef maar aan. Uiteraard zal er een bescheiden vergoeding tegenover staan voor de hulp.

Meer details hierover zal volgend zodra er meer bekend is van de gemeente.

Inschrijven kan vanaf januari/februari via inschrijfformulieren van de gemeente.

 

Techniekboekje jeugd.

Als het goed is heeft iedereen een techniekboekje ontvangen met daarin een oplijsting van de technieken per band. Zorg dat dit boekje bij is, zodat we kunnen aantekenen als een techniek is behandeld in de les die je gevolgd hebt.

Al enkele weken ben ik bezig om te kijken hoe iedereen werkt aan zijn/haar technieken en mijn indruk is dat er al jeugdleden zijn die nagenoeg gereed zijn om op te gaan naar het volgende niveau. Zorg er dus voor dat je je technieken goed kent en kan. De technieknamen hoef je zeker nog niet uit je hoofd te kennen.

Deze techniekboekjes zijn ook beschikbaar via de website om zelf af te drukken.

 

Emblemen

Mocht je het zien zitten om je pak te voorzien van emblemen, geef het maar aan zodat ik je die kan geven. Kostprijs is 25 euro voor 4 emblemen:

  •  Kenpo Crest (de tijger en de draak)
  •  Universal Pattern
  •  "IKKA"
  •  "Herselt"

 

Kenpo films

Zodra je aangemeld bent bij de website kan je de films van de technieken, sets en forms terug vinden om de technieken nog beter te kunnen uitvoeren. Altijd handig om te raadplegen. Er is nog wel werk om deze in de nieuwe volgorde te zetten. Een werkje voor de kerstvakantie. Mocht je de toegang tot de website niet meer weten, neem dan contact op zodat het hersteld kan worden.

 

Tussenkomst mutualiteit

 Elke mutualiteit hecht belang bij het volgen van een sport. Om dat te stimuleren zorgt elke mutualiteit ervoor dat ze tussenkomt in het lidgeld. Daarvoor heeft elke mutualiteit een standaard formulier liggen dat ingevuld moet worden door de club. Deze tussenkomst bedraagt tussen de 15 en 45 euro, wat zeker de moeite is om in te laten vullen. Dus zeker niet vergeten.

  

Vragen?

Mocht je nog met vragen zitten, schroom niet om ze te stellen.

 

 

Action Kenpo Karate is erkend via de Vlaamse Vechtsport Associatie en Eurobudo bij BLOSO. Daarnaast is zij ook erkent bij de gemeente Herselt, IKKA Europe en Kenpo Karate Nederland.