Nieuwsbrief Action Kenpo Karate Herselt - november 2019

  

Intro

Hier volgt weer een een nieuwe nieuwsbrief van onze club met wat binnenkort gaat komen.

 

EK 2019 - Utrecht

Op zaterdag 26 oktober waren we weer aanwezig op het EK Kenpo Karate. Met een ploeg van 9 deelnemer (Alexander, Alisa, Colette, Ilana, Lina, Lars, Kaat en Steven) zijn we afgezakt naar Utrecht om deel te nemen aan de onderdelen Vormen, Technieken en (team)Freestyle. Net als vorig jaar heeft onze ploeg weer laten zien dat Action Kenpo Karate met een bescheiden team een stempel weet te drukken op enkele onderdelen. Het teamfreestyle was wel pittig doordat de tegenstanders behoorlijk fel waren. Helaas waren we niet eerste geëindigd, maar hebben we wel ons "mannetje" gestaan. Als trainer/coach kan ik voor ieder die deelnam zeggen dat ik bijzonder trots ben op wat jullie gepresteerd hebben. Ik kijk al uit naar de volgende evenementen. Doe zo voort! Voor degenen die de volgende keer mee wil doen hou de berichten in de gaten zodat je je tijdig kan aanmelden bij mij.

Een overzicht van de resultaten:

Freestyle:

 • Colette Scheers 1e plaats
 • Ilana Renders 3e plaats
 • Lina de Greef 3e plaats
 • Steven de Greef 3e plaats
 • Alisa Baeck 4e plaats

Vormen:

 • Lina de Greef 3e plaats

Technieken:

 • Lina de Greef 3e plaats

Team Freestyle:

 • Colette, Ilana en Lina 3e plaats

 

Noteer alvast in je agenda. De volgende EK is 22-24 oktober 2020 in Utrecht. Details zullen nog volgen.

 

De warmste week 2019

Zet alvast in je agenda. Zaterdag 14 december vindt in de kleiput in Ramsel de "1000km van Herselt" plaats ten voordele van de Warmste Week. Een mooie gelegenheid om de clubleden en aanhang in een andere setting te ontmoeten. Meer informatie daarover komt in de loop van de week/weken beschikbaar vanuit de gemeente. Die informatie geef ik dan door.

 

Fotografen op bezoek

Op donderdag 21 november komen er circa 15 deelnemers van de opleiding digitale fotografie van het HIK in Geel langs. Zij gaan in het kader van hun opleiding diverse actiefoto's maken tijdens onze training. De foto's blijven in beheer van de studenten en worden enkel naar ons verdeeld. Mocht je bezwaar hebben dat er foto's gemaakt worden van jezelf, geef dat aan zodat er rekening mee gehouden kan worden.

De actiefoto's van jezelf mag je uiteraard zelf delen op de verschillende kanalen.

 

Paassportkamp Karate 2020

De gemeente Herselt heeft ons gevraagd of we in de tweede week van de paasvakantie een karatekamp kunnen organiseren en wel van 14 tot en met 17 april tussen 9:00-12:00. De leeftijdsgroep is 1e tot en met 6e leerjaar. Het zal een soort weerbaarheids/assertiviteitskamp worden, waarin we onder andere enkele kenpo technieken en oefeningen gaan aanleren. De groep zal bestaan uit ongeveer 20 à 25 kinderen. Deze groep in mijn eentje bezig houden wordt wat veel. Het zou tof zijn mocht je kunnen/willen assisteren. Die dagen train ik dan zonder kenpo pak, maar wel met kenpo T-shirt om de drempel wat te verlagen. Ik zoek dus een 5-tal helpers die 14 of ouder zijn. Mocht je dan voltijds of deeltijds kunnen helpen, geef maar aan. Uiteraard zal er een bescheiden vergoeding tegenover staan voor de hulp.

Meer details hierover zal volgend zodra er meer bekend is van de gemeente.

 

Techniekboekje jeugd.

Als het goed is heeft iedereen een techniekboekje ontvangen met daarin een oplijsting van de technieken per band. Zorg dat dit boekje bij is, zodat we kunnen aantekenen als een techniek is behandeld in de les die je gevolgd hebt.

Al enkele weken ben ik bezig om te kijken hoe iedereen werkt aan zijn/haar technieken en mijn indruk is dat er al jeugdleden zijn die nagenoeg gereed zijn om op te gaan naar het volgende niveau. Zorg er dus voor dat je je technieken goed kent en kan. De technieknamen hoef je zeker nog niet uit je hoofd te kennen.

 

Emblemen

Mocht je het zien zitten om je pak te voorzien van emblemen, geef het maar aan zodat ik je die kan geven. Kostprijs is 25 euro voor 4 emblemen:

 •  Kenpo Crest (de tijger en de draak)
 •  Universal Pattern
 •  "IKKA"
 •  "Herselt"

 

Kenpo films

Zodra je aangemeld bent bij de website kan je de films van de technieken, sets en forms terug vinden om de technieken nog beter te kunnen uitvoeren. Altijd handig om te raadplegen. Er is nog wel werk om deze in de nieuwe volgorde te zetten. Een werkje voor de kerstvakantie. Mocht je de toegang tot de website niet meer weten, neem dan contact op zodat het hersteld kan worden.

 

Tussenkomst mutualiteit

 Elke mutualiteit hecht belang bij het volgen van een sport. Om dat te stimuleren zorgt elke mutualiteit ervoor dat ze tussenkomt in het lidgeld. Daarvoor heeft elke mutualiteit een standaard formulier liggen dat ingevuld moet worden door de club. Deze tussenkomst bedraagt tussen de 15 en 45 euro, wat zeker de moeite is om in te laten vullen. Dus zeker niet vergeten.

  

Vragen?

Mocht je nog met vragen zitten, schroom niet om ze te stellen.

 

 

Action Kenpo Karate is erkend via de Vlaamse Vechtsport Associatie en Eurobudo bij BLOSO. Daarnaast is zij ook erkent bij de gemeente Herselt, IKKA Europe en Kenpo Karate Nederland.